ONZE HELDEN

De Sportcampus barst van de talenten. Atleten die dagelijks keihard trainen om een goed resultaat neer te zetten en te pieken op het juiste moment. Atleten die ons inspireren, uitdagen, begrijpen en optillen. 

Speerwerpers, hockeyers, tennissers, voetballers, waterpoloërs, volleyballers, trainers, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en ga zo maar door. Allemaal verschillende disciplines met allemaal verschillende helden. 

Deze helden zijn het die de sport dragen en de Sportcampus een gezicht geven. Onze helden! 

Hieronder een aantal van de helden van onze Sportcampus.

Malou Pheninckx

"Ik speel al jarenlang en met veel plezier hockey op het allerhoogste niveau. Topsport betekent voor mij het maximale uit jezelf halen. Daar moet je veel voor doen en laten, maar je krijgt er ook enorm veel voldoening voor terug. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor de jeugd van Kampong en ze inspireren om ook hun talenten aan te spreken, het maximale eruit te halen en daar veel plezier aan te beleven."

Sport: Hockey

Club: HC Kampong

Leeftijd: 29 jaar

Bijzonder: Op 4 februari 2013 debuteerde Malou in de Nederlandse hockeyploeg. Met het Nederlandse team won Pheninckx onder meer het Europees kampioenschap in 2017 en 2019, en het Wereldkampioenschap in 2018.

Sam Jutte

"In het water drijf ik op passie voor mijn sport. Hard trainen, nog harder werken. En altijd genieten."

Sport: Waterpolo

Club: UZSC

Leeftijd: 18 jaar

Bijzonder: Sam komt uit voor Jong Oranje. Zij werden vorig jaar tweede op het WK.

Jurriaan Wouters

“In mijn sportcarrière heb ik sommige faciliteiten in Utrecht echt gemist. Kan je misschien ook niet van een losse sportvereniging verwachten. De topfaciliteiten vanuit Sportcampus kunnen het verschil maken voor de talenten van de toekomst”

Sport: Speerwerpen

Club: Hellas

Leeftijd: 27 jaar

Bijzonder: Jurriaan werd tweemaal Nederlands kampioen in deze discipline.

Lisa Harmsen

"Bij VV Utrecht is zowel aandacht voor topsport als breedtesport ,voor jeugd en senioren. Maar het allermooiste vind ik de verbinding die er bij VV Utrecht is tussen al die lagen! We doen het samen!"

Sport: Volleybal

Club: VVU

Leeftijd: 29 jaar

Bijzonder: Lisa speelt sinds 2012 in het eerste damesteam van VV Utrecht, destijds uitkomend in de tweede divisie. Na twee promoties in drie jaar is VVUtrecht al meer dan vijf jaar een vaste waarde in de Nederlandse subtop. Daarnaast heeft Lisa 4 jaar als secretaris in het bestuur van de vereniging gediend.

Bart Ramselaar

"Als kleine jongen maakte ik hier belangrijke stappen in mijn ontwikkeling, waardoor uiteindelijk mijn grote droom uit kon komen: Spelen voor het Nederlands Elftal. Het is heel mooi om te zien dat de topclubs nu gaan samenwerken, waardoor er nog meer uit de talenten van nu en de toekomst gehaald kan worden."

Sport: Voetbal

Club: FC Utrecht

Leeftijd: 24 jaar

Bijzonder: Drievoudig Nederlands international Ramselaar doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch. De balvaardige middenvelder debuteerde op 1 maart 2015 in de hoofdmacht van FC Utrecht, waarvoor hij 49 officiële wedstrijden speelde voordat hij in de zomer van 2016 de transfer maakte naar PSV. Eind augustus 2019 keerde Ramselaar, die gerust kind van de club genoemd mag worden, terug bij FC Utrecht.